divendres, 31 de juliol del 2020

Arts escèniques de carrer, sessions de formació. Octubre 2020

COREOGRAFIA I MOVIMENT AL TEATRE DE CARRER

10 I 11 OCTUBRE

Taller de moviment i espai públic on treballarem l'expressivitat corporal, el guió i la relació amb l'espai en relació a la creació d'un espectacle.

Coneixerem el ritme i el conjunt respecte la individualitat, com encarar la utilització de l'espai públic i descobrir la seva capacitat d'utilització per millorar la proposta escènica i la visualització. 













A càrrec de FERRAN OROBITG. Especialitzat en arts de carrer a la FAI-AR a Marsella (França) i membre fundador de la companyia internacional de carrer FADUNITO amb 16 anys d'experiència a les arts en viu de carrer.



COMPOSICIÓ MUSICAL: CREACIÓ D'UNA BANDA SONORA

17 I 18 OCTUBRE

Treballarem amb el concepte de la Narrativa Musical: Ritme, Harmonia i Melodia, tres idees que ens ajudaran a explicar històries.

Donarem suport a les emocions amb la música jugant amb la intensitat i la dinàmica, per, finalment, familiaritzar-nos amb la sonoritat dels objectes quotidians: escoltar, tocar i experimentar per arribar a generar paisatges sonors.









A càrrec de NACHO LÓPEZ. Productor artístic, compositor i director musical amb vint-i-nou anys d'experiència al món de la música, circ i dinamització sociocultural i una gran experiència en trobades i col·laboracions que van des de música al carrer a grans festivals així com dinamització d'esdeveniments culturals.




DISSENY I CONSTRUCCIÓ DELS ELEMENTS VISUALS

24 I 25 OCTUBRE

En aquest taller veurem les diferents tècniques de construcció d'un element festiu-artilugi de teatre de carrer.

Després de fer un repàs amb exemples, pensarem conjuntament un element a construir i descobrirem la millor tècnica constructiva segons l’ús per al que ha estat concebut.

Farem un petit tast de diverses tècniques, tot experimentant  amb materials diversos, com el cartó pedra, la fibra de vidre o la goma espuma.




A càrrec de M. DEL MAR GRAÑENA. Escultura i paisatgista de formació, ha treballat des de fa 20 anys entorn el món de l'espectacle i el teatre de titelles i l'aparadorisme.

Té experiència com a constructora d'escenografies, figures, utillatge i elements de l'imaginari festiu de grans dimensions.

Ha participat en la concepció i realització de l'espectacle "Divisions" presentat al festival Off d'Avignon.



INFORMACIÓ GENERAL

Tota les sessions es faran en català

HORARIS

Cada un dels tres seminaris es duran a terme en dues sessions durant els cap de setmana d’octubre. L’horari serà el següent:

    Dissabte de 17h a 20:30h

    Diumenge de 10 a 14 h

        - Amb pausa per esmorzar ( inclòs en el preu )

PLACES

Cada seminari disposa de 9 places. Edat mínima dels participants 16 anys.

Si les condicions sanitàries ho permetessin, s’ampliaria a 10 places.

INSCRIPCIONS

El període d’inscripcions serà del 7 de setembre al 2 d’octubre,

Les inscripcions es faran presencialment al Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou, Can Saladrigas, carrer del Joncar, 35, Barcelona.

Es podrà fer una preinscripció per web, a partir del dia 17 d’agost. El fet d’haver fet la preinscripció garanteix que es guardi la plaça fins el dia 14 de setembre. Si, arribada aquesta data no s’ha formalitzat presencialment, es perdrà el dret a plaça.

Formulari de preinscripció:

La reserva de plaça només serà efectiva un cop s’hagi formalitzat el pagament de l’import del curs.

PREU

El preu de les inscripcions és de 65€ per a cada un dels seminaris (2 dies).

Si es fa la inscripció als tres seminaris es farà un descompte de 10€ sobre el total de les tres matrícules.

El preu inclou el material necessari per a cada seminari i l’esmorzar del diumenge.

CONDICIONS

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim de set alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i es farà la devolució del 100% de l’import pagat.


Organitza: Centre d'Imatgeria Festiva del Poblenou, Can Saladrigas.

Gestió:

Puça Espectacles SL