dilluns, 18 de març del 2019

Bestiuari 2019

Exposició de les figures del Bestiuari 2019
A Can Saladrigas
del 25 al 28 de març

El dia 6 d'abril es durà a a terme, al Parc de Sant Martí, el Bestiari 2019 organitzat per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

El plantejament de la trobada ha estat concebut com un espai de reunió dels elements festius de la ciutat, acompanyades de figures representatives d' arreu del País, amb un programa d'activitats al llarg de la primera setmana d' abril, divers, variat i transversal, amb propostes per als diferents perfils i edats de públic.

El Centre d'Imatgeria Festiva del Poblenou, Can Saladrigas,  hi col·laborarem acollint l'exposició, del dilluns 25 al dijous 28 de març, de les figures que després seran acollides a diverses escoles i equipaments del Districte de Sant Martí.

Figures que s'exposaran a Can Saladrigas:
La Víbria de Barcelona, l' Arpella del barri Gòtic, el Drac Agrupació de Bestiari, la Fura de Vilafranca, l'Espiadimonis de Sant Martí, El Pork del Clot, el Drac Capallà d' Horta, el Xot de Sants, el drac Farfolla de Sagrada Família, Drac de Sarrià i Bou de Barcelona.

A partir del dia 1 d'abril, podreu veure aquestes figures exposades a diversos indrets dels barris la Verneda, La Pau i Sant Martí de Provençals:

  • Centre Cívic Sant Martí : La Víbria de Barcelona i l' Arpella del barri Gòtic.
  • Espai Pere Calafell : el Drac Agrupació de Bestiari i la Fura de Vilafranca.
  • Can Cadena :  l'Espiadimonis de Sant Martí i El Pork del Clot
  • Mercat de Provençals : el Drac Capallà d' Horta
  • Casal de Barri la Verneda : Xot de Sants
  • Escola Els Horts : Dac Farfolla de Sagrada Família
  • Escola La Pau : Drac de Sarrià
  • Escola la Palmera : Drac de Ciutat Vella
  • Arc de Sant Martí : Bou de Barcelona

...Us esperem el dissabte 6 d' abril al Parc de Sant Martí

El bestiari festiu és un dels elements de la cultura popular catalana més prop i genuí. Una
imatgeria festiva sovint carregada de simbolisme i sempre d' una forta representativitat. Barris, pobles i ciutats es reconeixen a través de la seva icona zoomòrfica : àligues, bous, cucuaferes,dracs, mulasses, víbries i , darrerament, una multitud de figures que abasten totes les espècies i a més pregona imaginació i creativitat.

A la ciutat de Barcelona es duen a terme dues grans concentracions de bestiari : el correfoc infantil de Santa Eulàlia les Festes de la Mercè. Malgrat la gran magnitud d' aquests actes es posa de manifest que en ambdues trobades únicament hi ha representades les colles de bestiari festius de la ciutat.

És amb aquest esperit de reunió de la imatgeria festiva que des de la territorial de la ciutat de Barcelona s' ha volgut recuperar el concepte de trobada a la nostra ciutat.