diumenge, 1 de març del 2020

La imatgeria festiva en l'entorn digital

Els darrers anys, des del Centre d'Imatgeria Festiva hem impulsat diverses iniciatives encaminades a portar les figures d'imatgeria festiva als entorns digitals.

Vam començar col·laborant amb l'IACC en el projecte "Les Bèsties de La Foguera", una proposta basada en la filosofia FabLab que ha permès que molta gent es baixi el seu capgrós de la xarxa i se'l construeixi al seu gust per prendre part a la Cercavila del Fènix per encendre la Foguera de sant Joan, al Poblenou.

Fa dos anys, vam escanejar totes les figures d'imatgeria festiva del Poblenou amb la intenció de poder-les imprimir en 3D.

Hem impulsat la inciativa que ha portat que l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya engegués un programa per escanejar totes les figures de bestiari de Catalunya. En aquest moment ja se n'han escanejat més de cent !

Ara estem fent un pas més, estem tornant a escanejar les totes les figures amb una major qualitat. Aquests nous arxius seran treballats pels alumnes de l'Institut Poblenou que faran una aplicació de realitat augmentada per a telèfon mòbil que permetrà fer itineraris pel Poblenou a partir dels diversos esdeveniments relacionats amb la imatgeria festiva: festes, construcció, història del Poblenou, etc.


A la imatge, Josep Aguilar de l'empresa Creactiu que és l'encarregada de fer l'escaneig i la postproducció dels arxius.